Trustpilot

Hoe herken je de fake Funko pop

list In: Funko News

Om te beginnen, gebruik altijd je gezond verstand. Als een deal te mooi lijkt om waar te zijn is dat ook vaak zo. Een Funko die wordt aangeboden voor een fractie van de waarde is in 99% van de gevallen een fake Funko. 

De actuele waarde van Funko pops zijn eenvoudig op te zoeken in de Funko app of via websites als Hobby DB. Het is een kleine moeite en geeft vaak al een goede indicatie.

Realiseer je voor aankoop dat Funko poppen erg populair zijn, en waar een product populair is komen er altijd namaak artikelen. 

Verder zijn er een aantal algemene tips die je kunt toetsen voor je tot koop over gaat.

Met name bij de Movies Funko poppen is de tekst Movies een goede controle, met name de letter M verschilt vaak bij fake.

Aan de onderzijde van een originele Funko staat altijd een code, bij de oudere modellen is dit een sticker, bij de nieuwe modellen is dit een stempel. 

Let hier vooral op de gebruikte lettertype en dikte van de cijfers en letters.

En tot slot let goed op de kleuren en details van de Funko pop doos, bij de fake funko zijn de kleuren vaak donker en hebben de dozen weinig detail. 

De beste tip van allemaal, bij twijfel NIET doen ! Dat scheelt een hoop gedoe achteraf.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December